Kerstpakket tips: wat geef je personeel met Kerst

Kerstmis is een tijd van geven en delen en voor werkgevers altijd een stressvol moment omdat je gaat bepalen wat je het personeel als kerstpakket gaat geven. Traditioneel bestaan kerstpakketten nog steeds uit een soort van voedselpakketten, maar je ziet steeds meer een verschuiving om een beleving te geven, omdat spullen nu eenmaal eindig zijn. We lichten een aantal tips uit voor ondernemers om het personeel cadeau te doen dit jaar.

Voedselpakket als Kerstpakket

Nog altijd een van de toppers elke Kerst is het geven van een voedselpakket met allerlei lekkernijen. Daarbij zie je steeds vaker dat deze pakketten luxer van aard zijn en ook meer gevuld worden met non-food artikelen zoals een heerlijk fleece dekentje bijvoorbeeld. Voor grote groepen mensen kan het wel lastig zijn om een pakket samen te stellen die voldoet aan al je wensen en eisen. Daarbij is iedereen uniek en zitten er in een generiek pakket altijd veel spulletjes die misschien niemand lust. Dit maakt een Kerstpakket in de zin van een voedselpakket ook erg anoniem en soms wat koud, omdat er niet echt nagedacht hoeft te worden wat je geeft aan je personeel.

Tegenwoordig heb je naast de traditionele pakketten echt onwijs veel mogelijkheden en via een professionele partijen zoals Kerstpakkettenkiezer kom je altijd tot het perfecte pakket.

Geld

Het geven van geld wordt steeds meer gewaardeerd door zowel werkgever als personeel. Je kunt dan zelf kiezen wat je met dit geld doet en veel mensen zien het ook echt als een extra zakcentje en geven het dan ook uit aan iets leuks zowel tastbaar als een beleving. Vroeger was het geven van geld echt not done en een teken van desinteresse om er gemakkelijk vanaf te zijn, maar tegenwoordig zie je het steeds vaker. Uiteindelijk weet natuurlijk alleen jijzelf wat je graag zou willen hebben of waar je graag zou willen uiteten en dan is het geven van geld gewoon een uitstekend middel. Zorg er wel voor dat je geen onderscheid maakt in personeel, geef bijvoorbeeld managers geen hoger bedrag, omdat ik naar buiten kan komen en voor nog meer frictie zorgt. Daarbij is geld direct terug te leiden tot een waarde wat natuurlijk veel minder het geval is bij een voedselpakket als kerstgeschenk.

VVV Cadeaukaart

Een goede middenweg en altijd een topper is een VVV Cadeaukaart. Hiermee koppel je geld aan een andere beveling en voelt het toch anders en minder zakelijk om te geven. Daarbij kun je het op een erg leuke manier verpakken en geven waardoor het altijd een originele en leuk invalshoek kan hebben. Tegenwoordig zijn er ook verschillende VVV Cadeaukaarten voor specifiek voor bijvoorbeeld jongeren of een beleving.