Poloshirt voor heren, welke pasvorm kies jij?

Poloshirts zijn al lang niet meer voorbehouden aan de golfsport. Ze zijn uitgegroeid tot een veelzijdig kledingstuk dat geschikt is voor verschillende gelegenheden. Of je nu naar een casual lunch gaat of een formele vergadering bijwoont, een poloshirt kan de perfecte keuze zijn. Maar hoe kies je de juiste pasvorm? In dit artikel bespreken we verschillende pasvormen voor herenpolo’s, zodat je de juiste keuze kunt maken.

De klassieke pasvorm

De klassieke pasvorm is de meest traditionele en wijdere stijl van poloshirts. Deze pasvorm is ideaal voor mannen die comfort boven alles stellen. De klassieke pasvorm biedt voldoende ruimte rond de borst en de buik, waardoor je je vrij kunt bewegen. Deze stijl is geschikt voor mannen met een wat voller postuur, omdat het de nadruk legt op comfort in plaats van het accentueren van het lichaam.

De getailleerde pasvorm

Als je op zoek bent naar een poloshirt heren dat iets meer gestroomlijnd is en je lichaamsvorm benadrukt, is de getailleerde pasvorm de beste keuze. Dit type pasvorm is strakker rond de taille en geeft je een slanker uiterlijk. Het is ideaal voor mannen die wat meer definitie willen laten zien en hun lichaamsbouw willen accentueren. Houd er echter rekening mee dat deze pasvorm minder ruimte biedt voor beweging in vergelijking met de klassieke pasvorm.

De slim fit pasvorm

De slim fit pasvorm is vergelijkbaar met de getailleerde pasvorm, maar nog strakker. Deze pasvorm is ideaal voor mannen met een slank postuur die op zoek zijn naar een moderne en trendy look. Het sluit nauw aan op het lichaam en benadrukt de contouren van de borst, taille en armen. De slim fit pasvorm is echter minder geschikt voor mannen met een voller postuur, omdat het de nadruk kan leggen op eventuele probleemgebieden.

De oversized pasvorm

Voor mannen die op zoek zijn naar een meer relaxte en casual uitstraling, kan de oversized pasvorm een goede keuze zijn. Dit type pasvorm is los en comfortabel, waardoor je een nonchalante look kunt creëren. Het biedt voldoende ruimte voor beweging en is ideaal voor mannen die op zoek zijn naar een meer ongedwongen stijl. Houd er echter rekening mee dat deze pasvorm minder geschikt is voor formele gelegenheden, omdat het een minder strakke en scherpere uitstraling heeft.

De lengte van het poloshirt

Naast de pasvorm is ook de lengte van het poloshirt een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Een goed passend poloshirt moet net boven de tailleband van je broek vallen. Het moet lang genoeg zijn om netjes in je broek te kunnen stoppen, maar niet zo lang dat het er slordig uitziet. Houd bij het kiezen van de lengte ook rekening met je lichaamstype. Als je wat korter bent, kan een iets korter poloshirt je langer laten lijken, terwijl een langer poloshirt beter geschikt is voor mannen met een langer postuur. Voor een ruim assortiment aan poloshirts voor heren kun je onder andere kijken bij Schulte Herenmode.